Bedrijfsfotografie

Jouw verhaal vertaald in beeld

Jij hebt een duidelijk verhaal. Jij wéét waar je voor staat, wat jou onderscheid en waarom klanten juist bij jou moeten zijn. Jij weet wat je te bieden hebt.
Maar je weet niet hoe je dit alles kan laten zien. Je kijkt rond bij anderen, probeert wat foto’s na te maken. Jouw Instagramfeed is gevuld met selfies of nog erger, je laat jezelf helemaal niet zien. Daar gaan we verandering in brengen!

Samen gaan we in kaart brengen wat jij wilt uitstralen, wat bij jou past en hoe ik jouw verhaal het beste naar beeld kan vertalen. Elke foto heeft een doel en een verhaal te vertellen.

Bedrijfsfotografie, hoe gaat dat in zijn werk?

Personal Branded Beeldbank

 

De 6 stappen tot jouw personal branded beeldbank

Kennismakingsgesprek

Heb je interesse in de fotoshoot? Leuk! Laat het me even weten, dan plannen we vrijblijvend een skype-call. Hier kan je al jouw vragen stellen en kijken of ik aan jouw wensen voldoe.

Het is belangrijk om elkaar eerst te leren kennen. Alleen als er een klik is, en je je op je gemak voelt bij mij, gaan we door met de fotoshoot. Is dit het geval? Dan ga ik je zoveel mogelijk vragen om al een goed beeld van jou en jouw wensen te creëren.

Brand Questionnaire

Na het gesprek krijg jij een Brand Questionnaire toegestuurd. Hier staan een aantal hele goede vragen in over jouw branding. Nadat jij deze ingevuld hebt kan ik aan de slag om alles uit deze shoot te halen voor jou!

Deze informatie heb ik nodig om het best mogelijke concept te maken, afgestemd op jouw branding. Ik heb geen standaard concept liggen, van A tot Z maak ik alles gepersonaliseerd.

Oké, het design is grotendeels standaard. Maar dat is echt het enige!

Pinterest Moodboard

Aan de hand van jouw antwoorden maak ik een moodboard. Hierin bepaal ik globaal de sfeer en poses voor onze shoot.

Ik stuur je een uitnodiging zodat je zelf ook mee kan pinnen. Kan jij meteen aangeven wat jij inspirerende foto’s vindt. 

Persoonlijk Concept

Met alle input ontwikkel ik een – op jouw afgestemd – concept. Hierin staan de doelen van de foto’s beschreven. Zoals foto’s voor je e-book, profielfoto, header op de website etc. Ik ga op zoek naar locaties die passen bij de sfeer. Deze zullen in de vooraf afgesproken stad zijn. Daarnaast doe ik ook een voorstel voor kleding & props.

Na het storyboard met alle bovenstaande punten, vind je de globale planning van de shoot en een shotlist. Zo weten we precies waar we aan toe zijn en wat we moeten schooten voordat we naar huis mogen 😉

Dé fotoshoot dag

Ja hoor, dan is het eindelijk zo ver! Jij mag gaan stralen voor mijn camera. We gaan zo’n 4 uur fotograferen op de verschillende locaties. We gaan vooral ook heel veel kletsen en dankzij het concept weet jij precies wat je moet doen. Je hoeft je niet constant af te vragen wat je met je armen moet doen (daar help ik je uiteraard ook gewoon mee). Ik laat je geregeld meekijken op de camera zodat jij kan zien hoe gaaf jij erop staat. We maken portretfoto’s, close-ups, lifestylefoto’s, sfeerfoto’s en detailfoto’s.

En het allerbelangrijkste… Tussendoor houden we ook even pauze onder het genot van een lunch! Dit, en de drankjes van deze dag zijn inbegrepen.

Jouw eigen branded beeldbank

Binnen 2 weken ontvang je de +- 75 foto’s via WeTransfer in zowel HR als socialready. Tijd om de foto’s in te gaan zetten en te gaan gebruiken!

Extra's

Wil je je eigen foto’s ook graag in dezelfde style bewerken, zodat je één geheel hebt? Download dan de lightroom app en gebruik mijn preset. Uiteraard leg ik je uit hoe.

Je krijgt van mij ook nog een aantal tips mee over online zichtbaarheid en het gebruik van de foto’s op social media en jouw website. Handig!

Denk ook aan...

Wil jij nog veel meer waarde halen uit jouw zakelijke fotoshoot? Kies dan ook voor een interview. Ik ga jou interviewen zodat er veel meer naar voren komt dan je zelf invult bij het BQ. Dit neem ik mee in het concept, maar nog interesseanter, ik werk het voor je uit. Dit interview kan je op jouw website delen en opbreken in kleine stukjes voor jouw social media posts.

Klaar voor een kennismakingsgesprek?

Elena leerde ik kennen in april, tijdens de eerste editie van Shoot&Talk. Een vrolijke meid die wist waar ze het over had. We hielden contact via Instagram en zo bleven wij elkaar volgen. Dat is dan weer het prettige aan social media, je bent elkaar niet direct uit het oog verloren. Tijdens de laatste maanden van 2018 zag ik dat Elena bezig was haar diensten te verfijnen. Extra trigger voor mij, want ik wilde graag een nieuwe beeldbank omdat ook ik bezig was met het verfijnen van mijn diensten.

Elena en ik kwamen raakten aan de praat en het prettige vond ik dat Elena heel erg meedacht in oplossingen en mogelijkheden, rekening houdend met mijn wensen en haar eigen mogelijkheden. Ik vertelde Elena dat ik heel graag foto’s rond het strand wilde, niet omdat ik nou zo graag op het strand kom om te zonnebaden, maar wél om lekker uit te waaien. Geen probleem voor Elena, zij maakte een prachtig moodboard en zo stonden wij 27 november op het strand van Kijkduin én Scheveningen!

Ik heb gekozen voor haar complete beeldbank pakket, wat inhield dat ik meerdere keren van kleding kon wisselen én we verschillende leuke plekjes konden bewonderen. Niet alleen binnen, maar ook buiten. En vergeet ook de overheerlijke lunch niet. De dag was geslaagd, het was gezellig en ik voelde mij (weer) op mijn gemak bij Elena. Ik had er vertrouwen in dat er vást wel wat leuks tussen zou zitten (ik vind mijzelf niet zo’n fotomodel).

Toen ik na 2 (!!) dagen al de foto’s toegestuurd kreeg, was ik meer dan enthousiast. De foto’s zijn fantastisch geworden! Elena heeft mij vastgelegd, precies zoals ik ben. Ook anderen, bekenden van mij, zien dit terug in de foto’s. Precies zoals ik dat wilde.

Elena, dank voor de prachtige foto’s. Ik ben er onwijs blij mee en ik weet zeker dat wij elkaar nog vaker gaan zien

Christa Regterschot

@by.christa

Ik kwam in contact met Elena via Instagram en was gelijk weg van haar stijl. De lichte, heldere foto’s waren precies wat ik voor ogen had voor @budgethome. Elena en ik planden de fotoshoot nog binnen dezelfde maand. Fijn dat het zo snel kon! Elena maakte een Pinterest moodmoard met beelden waar ik me helemaal in kon vinden. Op de dag van de fotoshoot zagen we elkaar voor de eerste keer, maar het voelde gelijk vertrouwd. Ik vind het normaal gesproken behoorlijk ongemakkelijk om op de foto te gaan, maar bij Elena voelde ik me al snel op mijn gemak. We hebben op verschillende locaties foto’s gemaakt. Ik vond het heel fijn dat Elena zelf ook ideeën inbracht, waardoor er afwisselende beelden zijn geschoten. Binnen een week had ik de foto’s al binnen. Ik ben ontzettend blij met het resultaat en weet dan ook zeker dat dit niet de laatste keer zal zijn dat ik Elena vraag voor een (bedrijfs)shoot.

Desiree de Vreede

Budgethome, @budgethome

Ik vond het best wel spannend om iemand bij mij thuis foto’s van mij te laten maken. De doorslag om voor jou te kiezen was dat we van te voren een heel gezellig gesprek hebben gehad via Skype en dat je met een moodboard wilde laten zien wat je in beeld wilde brengen.

Geen enkel moment heb ik me ongemakkelijk gevoeld. Het ging voor mijn gevoel allemaal als vanzelf, en dat is ook te zien op de foto’s. Ik ben er heel erg blij mee, en als ik nog eens foto’s nodig heb dan kies ik zeker voor jou!

 

Leonie van Berkel

@loainterieurs

Legal info

KvK 69808465
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden
Cookiebeleid
Fotograaf in Waalwijk
® 2019 - 2020 Creative Solver

error: